August 22, 2008

meh baca aku nk berdrama nieyh...

semalam aku sentap taap gila babas...mane x nye....ngan kutukan aku trima sebelum2 ni..pastu ade lak member aku leh kater aku ni sombong..hurm...pasl kutukan tu...mmg aku leh lupewkan..tp kejap je la..tp..bila dah kesunyian tu dtg pd aku....tertiber la sume tu dtg...adoii..sobsob...ngah sentap2...ade lak kater aku ni kerek...aku ni sombong.....hurm...ye...aku mmg sombong...aku kerek..ini adlah penjelasan bg dr aku..aku mmg seorang yg sombong taap nk mampus..kerek taap gila babas...so what?adakh kesombongan aku n kekerekan aku ni terlibat ngan ko?ko sape?lau ko kwn aku....perlu ke kata aku sombong??perlu ke kater aku kerek?selama ni...aku anggap kowang cam kawan baik aku..kawn rapat aku..abg2 aku..akak2 aku..tp camni aku diperlakukn?aper sombong sgt ke hako ni??kerek sgt ke?hah?mmg aku tension sesangat...lau aku sombong sgt..xde la aku yang sengal ni duk on9 sne...smpai assignment leh bertangguh2..smpai mate lebam2..smpai dpt imnosia.(ntah ape jadah)..weekend lak duk on9 smpai 24 jam..kekadang.juz tido 1 jam...utk borak ngan kowang..aper..kowang x nmpak ke?hah?aku xsangka..ape yg aku buat selama ni..mmg org xnmpak...walaupon aku ni student....studi mmg bkn alasan aku utk ape..walaupon aku ade byk assignment..byk test..byk quiz..tp aku tetp menjengukkn nick aku tuh kt tempat tuh..org ym aku..tetap aku blas..walaupon durang taw kekadang aku tlak tanda busy..tetp aku lyn..kekadang..walaupon aku bz....tp aku xltak tanda bz...tp..adakh itu dikaterkan aku sombong??utk sem ni....waktu siang ari..mmg aku x on9....coz..waktu rehat yg 2 jam pastu kelas..pastu rehat...aku spent utk aku tido....coz..aku mmg kekurangan tido...coz..waktu mlm aku berjaga...kekadang...waktu sok ade klas...smpai 2 3 pagi..hnye utk bersama kawn.hnye utk chat bersama2 kawn.....kowang mmg xnmpak...pastu...kate..long tyme no c u kat aku...aper selama nieyh..kowang chat ngan computer ke?ha?..kowang mmg xpasan nyer..aku mmg sabar je selama ni....tp..skun ni..taap kesabaran aku da abes..da sampai taap warning..n biler2 mase ia bole meletus...ramai yg kater..bila ckp sikit je..aku majuk....so wat?hurm....aku majuk....ye aku majuk juga..so wat?ko hengat aku ni xde perasaan ker?ko hengat ati aku ni ati batu?sori la wei.....aku mmg open....epi go lucky sblm ni...tp,skun ni...taap tu da smpai warning da....smpai biler aku nk taan ngan kutukan?ngan kritikan?asyik2 sabar2....mmg aku da lame sabr...lau xsabar..aku da mampuss da....tapi.....aku tidak sebodoh itu..bg aku..lau nk kawn ngan aku..kawan...lau nk kutuk..kutuk..xperlu nk berselindung..cakap ape yg kowang xpuas ati..aku trima..aku dgr...so...xperlu la nk ebo 1 dunia yg aku ni sombong..yg aku ni kerek..perlu ke semua itu?nape x siarkn kt surat2 kabar..kt tifi2...baru la meluas..kasi gempaq...aku pown pemes....then...len kasi..sblm nk kater2 tu...fikir dulu...jan gune otak lutut utk berfikir..guna la akal fikiran...ari2 aku tegur....tp ape aku dpt?aku sombong..itu yg aku dpt...mmg aku xmintak dihargai...mmg aku xmintak di balas..tp...perlu ke kowang balas dgn itu?ngan kata2 yg bole membuatkan aku sentap....ok2..aku trima balasan kowang tu...ok..so..semalam...aku sepatutnye siap assignment sebelum pukul 9.....coz..2 soklan je...tp...tetiber lak org bg aku sentap....mo xnanges...pastu..sib bek ade kenkawng..bg aku kool....ok..dpt kool jap..assignment still xsiap ag..cari2 feel nk wat..still xdpt..pastu aku ajak member aku masuk lam kolej..dpt ilang tension jap..biler aku on9 je...bg salam n sewaktu ngan nyer la...tertiber org kater aku sombong....pe kes...pastu aku kater aku away....tp.aku xaway..coz...aku saje je..wat2 sentap...pastu..trus kater aku sombong..berkali2 wei....pe ag..trus sentap....pastu..trus aku hout dr sne...hurm..mlas da aku nk fikir..assignment aku still xberjln ag...cari2 feel..xdpt gak....pastu...sume dak umah da nk tido..bru aku rajin2 nk wat assignment...tp..tetap xpuas ati...tgk kt tmpat tu....tp xmasuk pown..hurm..ngan feel yg moody..aku berjaya siapkan assignment aku smpai pukul 3 .30 pg...mmg aky xsangka..padahal.2 soklan yg sepatutnye bole siap lam mase sejam...ni dak umah aku tataw aku tido pukul bape..kowang bygkn la...tido kul 3 pg lebey...pastu..bgn kul 7 pg....dpt ke aku taan?masuk ke aper yg aku blaja?td pown bgn lewat...pastu...msuk lewat klas..mm...bg aku..tempat yg selalu aku berkunjung tu ibarat jiwa aku..ibarat nyawa aku..sehari xmasuk..bagai aku ilang udara...bagai sesak nafas..kowang mmg xtaw...kazen aku smpai majuk ngan aku..coz..since aku knal tempat itu...congak la sendri..sejk buln 4..smpai skun..aku xjejak ag ke umah dia bila weekend menjelma...kowang taw..ape alasan aku?aku ckp..assignment..ade test...tp..kekadang je sume tuh..tp yg plg bykknye...aper aku wat?aku duk kt tempat tu....aku duk chat kt sne...dr pagi sampai pagi esk menjelma lagi...smpai pagi..bape jam yg aku tido?kekadang...kul 7 pg bru tido..pastu..lam pukul 10 bgn plak....kowang penah jd cam aku x??kekadang...tido 1 jam je..hurm..kowang mesti xdpt agak kn tempat mane...hurm..tmpat itu....ialah sebuah cetrum...aku bkn kaki lepak..bkn kaki yg berpeleseran....so..sosial aku xde rr taap melampau..ok..jan slh fhm...aku tulis ni bkn utk kowang bersimpati ngan aper yg aku tulis....tp..juz utk tatapan kowang..aku bkn meminta utk dibalas..bkn aku meminta utk dihargai sekalipown..tp....jan la membuatkn ati org kecil...kerna..1 ayat pown tanpa berfikir....bole membuatkn org sakit ati ngan kita......aku mmg sedey..sedey smpai xtaw nk ckp ape lagi....aku sombong..aku kerek....n aku stuju aper yg kowang kater,kutuk kat aku tu..aku trima segalanye...tp igt..aku tetap aku..aku xkn jd org len....aku mintak maap jika ade org trase ngan kate2 aku..sememangnya....aku lagi trase..sedangkn..kawan yg kita knal..boleh kate begitu..hurm..aku bukan BERDRAMA..ni mmg KENYATAAN...aper..kowang hengat aku ni berketurunan SENI nk BERDRAMA2 ni..sori la wei....lau nk tgk DRAMA..g kt tmpat org berlakon..g teater..g tgk tifi...AKU ADALH AKU..DAN AKU BUKAN KAMU...

3 comments:

Adriana said...

baik ko pergi ambik air sembahyang sekarang!!!

Heartless Devilish said...

ko dah naper weh?
aku tak ngata ko sombong ke..kerek ke..takder pun..
leks leks..jgn tersentap ngan kata orang..
bak kata riana..baek ko gi ambek wuduk skrg!

Kos Serani said...

Lar...mana pegi my suwet Teddy bear hidup yg ceria dan shumil yg penah aku kenal tu?